REVISTA  își caută Colaboratorii

          Revista AC – revistă trimestrială de informare și promovare a culturii, este publicația oficială a Asociației Culturale „Cartea, izvor de cultură”. Revista, în acord cu asociația, are la bază același obiectiv principal: încurajarea și popularizarea culturii în toate formele sale spre cât mai multe medii, pornind și axându-se, în principal, pe creațiile tinerilor, dar fără a impune o limită de vârstă colaboratorilor sau publicului spre care se adresează.

Revista AC nu este o revistă culturală doar pentru tineri, ci este o revistă culturală care aduce în fața publcului materiale de calitate din mediul cultural, fie că vorbim de creații literare sau artistice, cu tot ce înglobează acestea.

Prin structura sa, revista AC încearcă să lege și să metamorfozeze memoria culturală a strămoșilor, cu creațiile actuale din acest mediu. Să unească cultura rurală cu cea urbană într-o singură publicație. Să dea cinste celor din urmă, fără a-i uita pe cei care creează acum.

În acest sens, publicația noastră se va axa pe mai multe paliere: istorie (anul 2018 și momentele importante celebrate în acest răstimp – centenarul unirii, comemorarea a 100 de ani de la dispariția poetului George Coșbuc); creație contemporană (arta & lirica tinerilor creatori); bibliologie & civilizația scrisului (materiale despre istoria cărții, paleoscriere și cultura scrisului); literatură românească (creații epice și lirice ale scriitorilor și autorilor contemporani de toate vârstele); semnal editorial (apariții editoriale reprezentative din lumea scrisului românesc); tribut scriitorilor mai puțin cunoscuți din trecutul românesc; etnografie și folclor.

Date fiind toate acestea, structura revistei AC se prefigurează astfel:

1.Editorial

  1. Prezentarea Asociației Culturale Cartea, izvor de cultură
  2. File de istorie – centenarul Marii Uniri – personalități & fapte marcante
  3. In memoriam George Coșbuc + aniversări ale prozatorilor și poeților clasici
  4. În Lumea Micului Prinț– pagini dedicate tinerilor artiști și scriitori

6.Cartea, izvor de cultură – istoria cărții și a scrisului

  1. Pagina lirică – creații poeți contemporani
  2. Pagina Epică – creații prozatori contemporani
  3. Semnal Ed. – recenzii și apariții de carte nouă ale editurilor mari și mici
  4. Mari scriitori – tribut marilor scriitori, preferabil neapăruți în manualele școlare, acei scriitori uitați pe nedrept din diferite motive; date biografice, o lucrare reprezentativă, critică

11.Scriitori români din Diaspora-vor publica scriitorii români din Diaspora, făcându-și cunoscută opera în țară și peste hotare

  1. 12. Zestrea strămoșească– materiale cu privire la tradiții și obiceiuri de la sat, spiritualitate, scriere populară
  2. Pagina celor care susțin și promovează cultura – sponsori și parteneri- nominalizare, descriere, date de contact în ordine alfabetică
  3. „Noi susținem și promovăm cultura”- rubrică fixă și actualizată cu echipa asociației

În completare, rubricile vor beneficia de ilustrații originale și, în măsura spațiului disponibil, de o rubrică mobilă care se va ocupa de artă și materiale cu și despre artiștii contemporani.

Revista va avea apariție trimestrială, fiind lansată în mediul on-line la fiecare final de trimestru, urmând ca din luna imediat următoare să apară și în format tipărit. Va beneficia de cod ISSN din partea Bibliotecii Naționale a României.

Apariția și trimiterea materialelor spre publicare nu implică niciun fel de costuri și/sau remunerări de natură financiară. Materialele vor apărea în revistă în măsura spațiului disponibil rezervat pentru fiecare rubrică. Lucrările nepublicate în numărul pentru care au fost trimise, pot fi publicate într-unul din numerele ulterioare.

Nu se acceptă lucrări scrise fără diacritice și/sau cu un conținut ofensator sau care incită la ură.

Vă așteptăm alături de noi!

Noi susținem și promovăm cultura!